Skip to main content

Cradle Of Lies

Malam tadi lepas melayari internet, saya mengambil keputusan untuk menonton televisyen. Bila ayah saya dah tamatkan channel movie sebab dirasakan tidak berbaloi, saya semakin bosan. Kalau dulu setiap hari memang menonton channel movie di astro. saya memang jarang menonton drama atau filem melayu melainkan siapa pelakonnya. kalau sekarang ni saya suka menonton drama Wadi Unung yang menampilkan pelakon - pelakon berbakat. Saya memang tak suka menonton lakonan pelakon baru yang tak ubah macam kayu dan tiang elektrik.
malam tadi menonton rancangan filem di hallmark yang bertajuk Cradle Of Lies. kalau diikutkan saya lewat setengah jam menonton filem ini. Okeylah, filem ini mengisahkan seorang wanita bernama, haley yang mengahwini jack, seorang lelaki yang bakal mewarisi kekayaan mendiang datuknya. Tetapi Jack harus memiliki anak lelaki untuk mewarisi kekayaan tersebut. haley akhirnya mengandung tetapi bila diberitahu emreka bakal mendapat anak perempuan, Jack mula berubah dan mula menjalinkan hubungan dengan setiuasahanya sendiri iaitu, Michelle. Haley bersabar meskipun mendapat tahu kecurangan suaminya tapi konflik bermula bila jack menghantar surat cerai kepada Haley jadi Haley mula bertindak bijak. Dia membelanja kesemua nilai kad kredit yang dikongsi bersama suaminya. Haley juga berjaya memindahkan wang akaun bersama suaminya ke dalam akaun peribadi.
Jack yang berang terus mengupah pembunuh upahan untuk membunuh Haley tetapi Michelle yang tamak dan mengidam mahu menggunakan kereta Jack yang ketika itu digunakan oleh Haley akhirnya maut di tangan pembunuh tersebut.
Rentetan dari kematian Michelle, segala - galanya terbongkar dan Jack disahkan mandul sebenarnya tetapi pengakhiran cerita, Jack dihukum mati dan Haley dan anaknya, Matthew Ryan dapat memiliki harta warisan keluarga Jack yang bernilai 50 juta dollar.
Filem ini menarik dan tersuusn jalan ceritanya. Mesejnya juga lengkap dengan percintaan, kecurangan, penipuan, ketamakan, pembunuhan dan sebagainya

Comments

Popular posts from this blog

Tempat makan yang best

Assalamualaikum. Ada juga rakan-rakan yang tanyakan tempat makan yang best dan selalu saya pergi. Saya biasa makan di luar pun tempat makan yang biasa saya pergi tapi tak apalah saya kongsikan juga makanan yang best dan tempat makan yang best. Mungkin ada yang dah biasa pergi.

Artis menulis, Fattah Amin dan Buku

Assalamualaikum,

Berantakan juga media sosial bila isu Fattah Amin menulis buku. Ya, sesunguh itu sangat bagus dan di kagumi selepas mendengar lagunya mula berputar di corong-corong radio maka belia pria yang hebat sekali. Buku berjudul '99 Kata-Kata Fattah Amin'  dipasarkan sejak 11 Februari lalu itu mengundang kritikan dan cemuhan  ramai kerana isi kandungannya didakwa ramai sebagai tidak layak dibukukan.
Kritikan dan cemuhan buku yang di tulis oleh aktor tersebut menjadi bahan ejekan. Imej dan teks buku tersebut digantikan dengan lelaki bangla, Sultan Melaka dan Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Ahmad Maslan.  Penulis-penulis selebriti janganlah menulis buku untuk sekadar tangkap muat. Hanya beberapa patah perkataan, cukup untuk melengkapkan satu muka surat. Ya,  buku ini dibuat untuk peminat. Kalau setakat gambar-gambar swafoto dengan 'copy and paste' ayat-ayat daripada laman sosial Twitter, IG atau facebook, lebih baik tidak perlu dijual.…

Sinopsis Rindu Syurga di New York

Lily Sarah meninggalkan Malaysia mengikut ibu saudaranya, Datuk Rahmah ke New York.  Dia membesar di situ sehingga berkenalan dengan Michael Ryan yang menjadi sahabat baiknya sewaktu menuntut di Universiti. Michael Ryan sebenarnya amat meminat Islam tetapi tidak boleh memeluk agama Islam kerana ibunya, Rose Wick tidak akan mengakunya sebagai anak jika Michael Ryan meninggal agama asalnya. Hasrat itu amat digfahami oleh datuknya, Eric Turner yang pernah menjadi tentera British dan berkhidmat di Tanah Melayu. Sewaktu di Universiti, Michael Ryan selalu bertindak sebagai pelindung Lily Sarah yang menjadi mangsa  diskriminasi agama.
   Lily Sarah mengahwini Novelis terkenal, Adam Rafail yang sudah tinggalkan nilai-nilai Islam dan adat Melayu dalam hidupnya. Lily Sarah cuba untuk memperbetulkan hidup suaminya. Michael Ryan yang sebenarnya memendam perasaan cinta terhadap Lily Sarah ingin menjadi sahabat pasangan suami isteri itu.
  Perubahan hidup pasangan suami isteri itu bergolak apabila…