Skip to main content

True Confessions of a Hollywood Starlet

Salam
Saya sempat menonton sebuah filem lakonan Jojo di rancangan Diva. Filem yang menarik dan memaparkan kisah hidup pelakon remaja yang menjadi pujaan dan bintang Hollywood iaitu Morgan caretr yang menghabiskan zaman kecilnya hingga remaja sebagai pelakon yang terkenal manakala ibunya, Bianca adalah bekas ratu cantik dan hidup Morgan sentiasa bersama pengurus iaitu Sam. Sehinggalah Morgan menjadi ketagih arak dan diletakkan dalam pengawasan namun pengurus dan Ibunya telah membuat keputusan untuk 'menyorok' Morgan dnegan menghantar Morgan di suatu tempat agar tidak dihidu oleh wartawan dan papparazzi iaitu di Fort Wayne, Indiana. Morgan dijaga oleh makciknya iaitu, Trudy yang baru berpisah dnegan suaminya.
Di Indiana, Morgan menggunakan identiti baru dengan nama Claudia dan bersekolah tinggi. Dis ekolah hidup Morga aka Claudia tidaklah seindah mana sebaliknya dia dipinggirkan oleh rakan - rakannya. ini kerana penampilan seorang bintang menjadi kolot iaitu memakai baju - baju murah. Dia selalu diejek dan dipandang rendah oleh Debbie dan rakan - rakannya
Pada mulanya Norgan aka Claudia tidak suka dengan penampilan barunya dan rasa tidak suka disisih kerana dia adalah bintang filem yang sentiasa dikejar peminat namun di Indiana tiada sesiapa pun yang mengenalinya sebagai pelakon filem.
Trudy banyak membantu Morgan dengan penampilan barunya, menghabiskan masa bersama d negan membuat kek dan berkebun
Morgan aka Claudia berkenalan dnegan rakan sekelasnya, Eli dan memperkenalkan Morgan aka Claudia kepada adiknya Emily. Sejak itu Morga aka Claudia rapat dengan Eli dan Emilly. suatu malam Emily mengajak Morgan menghadiri parti di rumahnya tetapi keriangannya tidak lama kerana Debbie juga ada dan memberitahu Morgan agar tidak rapat dengan Eli kerana Debbie mengatakan Eli adalah kekasihnya. Morgan rasa kecewa dan terus pulang ke rmah dan dia menelefon ibunya tetapi Sam yang mengangkat. Rupa - rupanya sam dan ibunya, Bianca telah pun berkahwin. Morgan berasa marah kerana rasa diketepikan dan dia minum sebotol arak yang dijumpa di dalam kabinet dapur.
Keesokan harinya, Eli datang menemui Morgan dan mendapati sebotol arak . Morgan tersedar terus membuat cerita bahawa dia diekori oleh bapanya yang seorang kaki pukul. Eli percaya dan berjanji akan melindungi Morgan. Sejak itu ereka jatuh cinta dan Morgan rasa gembira dnegan kehidupan biasa yang dia lalui bersama Trudy dan Eli
Tidak lamakemudian Marissa, rakan seperjuangan Morgan datang menemui Morgan dan mengajak ke kelab untuk berparti. Morgan mengikut dan berjanji tidak akan minum arak namun Morgan tidak sedar bahawa ada seseorang telah tahu di mana dia berada selama ini dan di sekolah rahsianya telah diketahui oleh Debbie bila Debbie menunjukkan majalah yang memaparkan gambar Morgan di muka hadapan

Comments

Popular posts from this blog

Tempat makan yang best

Assalamualaikum. Ada juga rakan-rakan yang tanyakan tempat makan yang best dan selalu saya pergi. Saya biasa makan di luar pun tempat makan yang biasa saya pergi tapi tak apalah saya kongsikan juga makanan yang best dan tempat makan yang best. Mungkin ada yang dah biasa pergi.

Artis menulis, Fattah Amin dan Buku

Assalamualaikum,

Berantakan juga media sosial bila isu Fattah Amin menulis buku. Ya, sesunguh itu sangat bagus dan di kagumi selepas mendengar lagunya mula berputar di corong-corong radio maka belia pria yang hebat sekali. Buku berjudul '99 Kata-Kata Fattah Amin'  dipasarkan sejak 11 Februari lalu itu mengundang kritikan dan cemuhan  ramai kerana isi kandungannya didakwa ramai sebagai tidak layak dibukukan.
Kritikan dan cemuhan buku yang di tulis oleh aktor tersebut menjadi bahan ejekan. Imej dan teks buku tersebut digantikan dengan lelaki bangla, Sultan Melaka dan Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Ahmad Maslan.  Penulis-penulis selebriti janganlah menulis buku untuk sekadar tangkap muat. Hanya beberapa patah perkataan, cukup untuk melengkapkan satu muka surat. Ya,  buku ini dibuat untuk peminat. Kalau setakat gambar-gambar swafoto dengan 'copy and paste' ayat-ayat daripada laman sosial Twitter, IG atau facebook, lebih baik tidak perlu dijual.…

Sinopsis Rindu Syurga di New York

Lily Sarah meninggalkan Malaysia mengikut ibu saudaranya, Datuk Rahmah ke New York.  Dia membesar di situ sehingga berkenalan dengan Michael Ryan yang menjadi sahabat baiknya sewaktu menuntut di Universiti. Michael Ryan sebenarnya amat meminat Islam tetapi tidak boleh memeluk agama Islam kerana ibunya, Rose Wick tidak akan mengakunya sebagai anak jika Michael Ryan meninggal agama asalnya. Hasrat itu amat digfahami oleh datuknya, Eric Turner yang pernah menjadi tentera British dan berkhidmat di Tanah Melayu. Sewaktu di Universiti, Michael Ryan selalu bertindak sebagai pelindung Lily Sarah yang menjadi mangsa  diskriminasi agama.
   Lily Sarah mengahwini Novelis terkenal, Adam Rafail yang sudah tinggalkan nilai-nilai Islam dan adat Melayu dalam hidupnya. Lily Sarah cuba untuk memperbetulkan hidup suaminya. Michael Ryan yang sebenarnya memendam perasaan cinta terhadap Lily Sarah ingin menjadi sahabat pasangan suami isteri itu.
  Perubahan hidup pasangan suami isteri itu bergolak apabila…