Skip to main content

No One Would Tell
Salam,
Baru sahaja menonton sebuah filem yang diterbit pada tahun 1996 berdasarkan kisah benar  dari pembunuh berusia 16 tahun yang telah membunuh kekasihnya yang berusia 14 tahun.
Filem ini mengisahkan Stacy yang telah menaruh hati dengan pelajar popular bernama Bobby yang juga seorang ahli gusti di kolejnya. Akhirnya mereka berdua bercinta dan berjanji akan hidup selamanya sepanjang hayat. Stacy mula renggang dengan rakan baiknya, Nicki dan pelajarannya merosot kerana terlalu lebihkan masa untuk Bobby. Lama kelamaan sikap Bobby yang sebenar mula terserlah, mereka berdua selalu bergaduh dan selalu memukul Stacy. Kawan - kawan mereka yang nampak selalu menasihatkan Stacy agar tinggalkan Bobby tetapi taknak dan selalu menyalahkan diri sendiri.
Selain itu hubungan Stacy dan ibunya agak renggang kerana Stacy marahkan ibunya selalu dipukul oleh teman lelakinya, Rod.
Hinggalah suatu hari Bobby naik berang bila terlihat Stacy berbual - bual dengan seorang lelaki. Bobby terus menarik Stacy keluar dari parti lalu bertengkar. Nicki yang melihat marahkan Bobby tetapi Stacy memihak pada Bobby dan marahkan Nicky.
Pada malam itu selepas dihantar pulang oleh Bobby, Stacy tidak pulang ke rumah sebaliknya terus ke rumah Nicky apabila tersedar bajunya berdarah. Nicki telah menasihatkan Stacy agar tinggalkan Bobby dan Stacy bersetuju. Pada malam itu juga, ibu Stacy telefon memberitahu yang dia telah berpisah dnegan Rod.
Keesokannya di kolej, Stacy memberitahu Bobby yang dia mahu putuskan hubungan dan hanya menjadi kawan biasa tetapi Bobby tidak mahu terima.
Pada malam berikunya, Bobby telah meminta Stacy menggunting rambut di rumahnya  dan Stacy bersetuju. di rumah Bobby mereka berdua bergaduh dan disaksikan oleh Vince dan Carla. Bobby memberitahu Stacy yang dia mahu mahu menghantar pulang dan ditemani oleh Vince tetapi sebaliknya Bobby memandu trak ke sebuah tasik tempat pertemuan pertama mereka dulu.  Bobby dan Stacy keluar menuju ke tasik sementara Vince menanti dalam kereta.Tidak lama kemudian, Bobby kembali seorang dnegan tangan berdarah. bermula esok, Stacy telah hilang

Comments

Popular posts from this blog

Tempat makan yang best

Assalamualaikum. Ada juga rakan-rakan yang tanyakan tempat makan yang best dan selalu saya pergi. Saya biasa makan di luar pun tempat makan yang biasa saya pergi tapi tak apalah saya kongsikan juga makanan yang best dan tempat makan yang best. Mungkin ada yang dah biasa pergi.

Artis menulis, Fattah Amin dan Buku

Assalamualaikum,

Berantakan juga media sosial bila isu Fattah Amin menulis buku. Ya, sesunguh itu sangat bagus dan di kagumi selepas mendengar lagunya mula berputar di corong-corong radio maka belia pria yang hebat sekali. Buku berjudul '99 Kata-Kata Fattah Amin'  dipasarkan sejak 11 Februari lalu itu mengundang kritikan dan cemuhan  ramai kerana isi kandungannya didakwa ramai sebagai tidak layak dibukukan.
Kritikan dan cemuhan buku yang di tulis oleh aktor tersebut menjadi bahan ejekan. Imej dan teks buku tersebut digantikan dengan lelaki bangla, Sultan Melaka dan Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Ahmad Maslan.  Penulis-penulis selebriti janganlah menulis buku untuk sekadar tangkap muat. Hanya beberapa patah perkataan, cukup untuk melengkapkan satu muka surat. Ya,  buku ini dibuat untuk peminat. Kalau setakat gambar-gambar swafoto dengan 'copy and paste' ayat-ayat daripada laman sosial Twitter, IG atau facebook, lebih baik tidak perlu dijual.…

Sinopsis Rindu Syurga di New York

Lily Sarah meninggalkan Malaysia mengikut ibu saudaranya, Datuk Rahmah ke New York.  Dia membesar di situ sehingga berkenalan dengan Michael Ryan yang menjadi sahabat baiknya sewaktu menuntut di Universiti. Michael Ryan sebenarnya amat meminat Islam tetapi tidak boleh memeluk agama Islam kerana ibunya, Rose Wick tidak akan mengakunya sebagai anak jika Michael Ryan meninggal agama asalnya. Hasrat itu amat digfahami oleh datuknya, Eric Turner yang pernah menjadi tentera British dan berkhidmat di Tanah Melayu. Sewaktu di Universiti, Michael Ryan selalu bertindak sebagai pelindung Lily Sarah yang menjadi mangsa  diskriminasi agama.
   Lily Sarah mengahwini Novelis terkenal, Adam Rafail yang sudah tinggalkan nilai-nilai Islam dan adat Melayu dalam hidupnya. Lily Sarah cuba untuk memperbetulkan hidup suaminya. Michael Ryan yang sebenarnya memendam perasaan cinta terhadap Lily Sarah ingin menjadi sahabat pasangan suami isteri itu.
  Perubahan hidup pasangan suami isteri itu bergolak apabila…