Skip to main content

John F. Kennedy, Jr

Salam ahad,

Perkahwinan dan percintaan dibawa hingga ke mati

Sebenarnya saya dah lama nak menulis tentang John F Kennedy. Pertama saya melihat beliau di kaca televisten sewatu Farewell Oprah Winfrey Show di Diva Channel. Pertama kali meliat beliau, saya kata kacaknya lelaki ni. saya tengok Oprah pun begitu teruja menembual beliau. Okeylah sesi menemuramah yang dilakukan kepada John pada tahun pada tahun 1996. John bukan sahaja Peguam tetapi seorang Juruterbang, dan juga penerbit majalah.
Dalam rancangan Oprah, lelaki pujaan Amerika ini begitu kelihatan tenang dan hanya tersneyum meskipun baru kehilangan ibu tercinta pada ketika itu. John juga merupakan sepupu kepada bekas isteri Arnold Schwarzenegger.
Dalam rancangan tahun 1996 itu banyak menyentuh tentang dirinya, keluarganya, penglibatan dalam politik, tentang zaman kecil dan juga tentang mendiang ayahnya. Oprah sedikit pun tidak menyentuh kisah cinta John sedangkan penonton di dalam rancangan tidak sabar - sabar mahu mengetahuinya. Rupa - rupanya beberapa minggu selepas ditemuramah oleh Oprah Winfrey, John F kennedy Jr melangsungkan perkahwinannya dengan teman wanitanya, Carolyn Jeanne Bessette-Kennedy disbeuah pulau secara rahsia iaitu Pulau Cumberland, Georgia
Oprah juga mengimbas kembali dalam Farewell betapa beliau sedih akan kematian John F Kennedy Jr. John, isteri dan kakak iparnya dilaporkan hilang sewaktu kapal yang dinaiki oleh mereka bertiga terhempas di laut. Tragedi tragis ini berlaku pada tahun 1999. Mahu lebih lanjung tentang beliau, klik John F. Kennedy, Jr


Comments

Popular posts from this blog

Tempat makan yang best

Assalamualaikum. Ada juga rakan-rakan yang tanyakan tempat makan yang best dan selalu saya pergi. Saya biasa makan di luar pun tempat makan yang biasa saya pergi tapi tak apalah saya kongsikan juga makanan yang best dan tempat makan yang best. Mungkin ada yang dah biasa pergi.













Artis menulis, Fattah Amin dan Buku

Assalamualaikum,

Berantakan juga media sosial bila isu Fattah Amin menulis buku. Ya, sesunguh itu sangat bagus dan di kagumi selepas mendengar lagunya mula berputar di corong-corong radio maka belia pria yang hebat sekali. Buku berjudul '99 Kata-Kata Fattah Amin'  dipasarkan sejak 11 Februari lalu itu mengundang kritikan dan cemuhan  ramai kerana isi kandungannya didakwa ramai sebagai tidak layak dibukukan.
Kritikan dan cemuhan buku yang di tulis oleh aktor tersebut menjadi bahan ejekan. Imej dan teks buku tersebut digantikan dengan lelaki bangla, Sultan Melaka dan Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Ahmad Maslan.  Penulis-penulis selebriti janganlah menulis buku untuk sekadar tangkap muat. Hanya beberapa patah perkataan, cukup untuk melengkapkan satu muka surat. Ya,  buku ini dibuat untuk peminat. Kalau setakat gambar-gambar swafoto dengan 'copy and paste' ayat-ayat daripada laman sosial Twitter, IG atau facebook, lebih baik tidak perlu dijual.…

Sinopsis Rindu Syurga di New York

Lily Sarah meninggalkan Malaysia mengikut ibu saudaranya, Datuk Rahmah ke New York.  Dia membesar di situ sehingga berkenalan dengan Michael Ryan yang menjadi sahabat baiknya sewaktu menuntut di Universiti. Michael Ryan sebenarnya amat meminat Islam tetapi tidak boleh memeluk agama Islam kerana ibunya, Rose Wick tidak akan mengakunya sebagai anak jika Michael Ryan meninggal agama asalnya. Hasrat itu amat digfahami oleh datuknya, Eric Turner yang pernah menjadi tentera British dan berkhidmat di Tanah Melayu. Sewaktu di Universiti, Michael Ryan selalu bertindak sebagai pelindung Lily Sarah yang menjadi mangsa  diskriminasi agama.
   Lily Sarah mengahwini Novelis terkenal, Adam Rafail yang sudah tinggalkan nilai-nilai Islam dan adat Melayu dalam hidupnya. Lily Sarah cuba untuk memperbetulkan hidup suaminya. Michael Ryan yang sebenarnya memendam perasaan cinta terhadap Lily Sarah ingin menjadi sahabat pasangan suami isteri itu.
  Perubahan hidup pasangan suami isteri itu bergolak apabila…