Skip to main content

Bila Manusia tidak tahu mengucapkan 'Terima Kasih'

Pada suatu malam tu, saya tidur lewat. Saya tekan punat remote tv, 708. satu rancangan realiti yang diasaskan oleh Tyra Banks. Wanita ini saya anggap antara wanita kulit hitam yang tercantik di dunia. Baru saya tahu model Iman adalah mentornya. Okey, saya tidak berapa kenal peserta model tetapi pertama kali saya menonton, seorang model kulit hitam bernama Fatima yang tiba - tiba mengata Allison berpunggung besar kemudian Allison balas, saya pernah hidup sebagai anoreksia sebagai sindiran terhadap Fatima.
Selepas beberapa adegan photoshoot, Allison seperti menyakiti hati Fatima. Allison pula berlagak kerana pengalamannya sebagai model sebelum ini. Fatima terus membisu iaitu tidak lagi menyakiti
Kemudian kesemua pserta dinilai oleh Tyra Banks. Tinggal dua peserta iaitu Allison yang begitu yakin kekal dan Dominique yang saya lihat tidak yakin untuk kekal kerana photoshootnya tidak menarik malahan tiada ciri - ciri seperti seorang model. Tyra Banks mengatakan Allison dan Dominique tidak pernah mengucapkan TERIMA KASIH. pada pendapat saya,Allison terkeluar bukan sahaja tidak berbudi bahasa tetapi sikapnya yang suk menyelar oeang lain dan tidak pernah rendah diri lantaran pengalamannya sebagai model
Fatima

Allison


Comments

Popular posts from this blog

Tempat makan yang best

Assalamualaikum. Ada juga rakan-rakan yang tanyakan tempat makan yang best dan selalu saya pergi. Saya biasa makan di luar pun tempat makan yang biasa saya pergi tapi tak apalah saya kongsikan juga makanan yang best dan tempat makan yang best. Mungkin ada yang dah biasa pergi.

Artis menulis, Fattah Amin dan Buku

Assalamualaikum,

Berantakan juga media sosial bila isu Fattah Amin menulis buku. Ya, sesunguh itu sangat bagus dan di kagumi selepas mendengar lagunya mula berputar di corong-corong radio maka belia pria yang hebat sekali. Buku berjudul '99 Kata-Kata Fattah Amin'  dipasarkan sejak 11 Februari lalu itu mengundang kritikan dan cemuhan  ramai kerana isi kandungannya didakwa ramai sebagai tidak layak dibukukan.
Kritikan dan cemuhan buku yang di tulis oleh aktor tersebut menjadi bahan ejekan. Imej dan teks buku tersebut digantikan dengan lelaki bangla, Sultan Melaka dan Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Ahmad Maslan.  Penulis-penulis selebriti janganlah menulis buku untuk sekadar tangkap muat. Hanya beberapa patah perkataan, cukup untuk melengkapkan satu muka surat. Ya,  buku ini dibuat untuk peminat. Kalau setakat gambar-gambar swafoto dengan 'copy and paste' ayat-ayat daripada laman sosial Twitter, IG atau facebook, lebih baik tidak perlu dijual.…

Sinopsis Rindu Syurga di New York

Lily Sarah meninggalkan Malaysia mengikut ibu saudaranya, Datuk Rahmah ke New York.  Dia membesar di situ sehingga berkenalan dengan Michael Ryan yang menjadi sahabat baiknya sewaktu menuntut di Universiti. Michael Ryan sebenarnya amat meminat Islam tetapi tidak boleh memeluk agama Islam kerana ibunya, Rose Wick tidak akan mengakunya sebagai anak jika Michael Ryan meninggal agama asalnya. Hasrat itu amat digfahami oleh datuknya, Eric Turner yang pernah menjadi tentera British dan berkhidmat di Tanah Melayu. Sewaktu di Universiti, Michael Ryan selalu bertindak sebagai pelindung Lily Sarah yang menjadi mangsa  diskriminasi agama.
   Lily Sarah mengahwini Novelis terkenal, Adam Rafail yang sudah tinggalkan nilai-nilai Islam dan adat Melayu dalam hidupnya. Lily Sarah cuba untuk memperbetulkan hidup suaminya. Michael Ryan yang sebenarnya memendam perasaan cinta terhadap Lily Sarah ingin menjadi sahabat pasangan suami isteri itu.
  Perubahan hidup pasangan suami isteri itu bergolak apabila…