Skip to main content

Tyler Perry

salam isnin,

Kenal Tyler Perry? Sejujurnya saya tidak eknal beliau tetapi nama beliau cukup gah di Hollywodd malahan lebih hebat  berbanding pelakon - pelakon yang ada pengikutnya snediri. Apa yang menarik, aktor ini memiliki studio filemnya sendiri dan dikatakan memiliki segala - gala hidupnya namun satu perkara yang tidak boleh dilupainya iaitu zaman silam.
saya sedang menonton rancangan Oprah Winfrey. Kali ini wanita ternama ini emnemjubual seorang pelakon hebat dan pengarah yang terkenal iaitu Tyler Perry. Bila menonton temubual beliau dengan Oprah Winfrey, saya berasa sungguh kasihan dengan pelakon ini kerana zaman kecil beliau hingga remaja sungguh menyedihkan. Bleiau menjalani hidup dengan keadaan yang memilukan. Sejak kecil beliau telah mengalami penderaan fizikal yang dilakukan oleh bapanya  malahan mengalami ganggun seksual pada zaman kanak - kanaknya. Beliau diganggu secara seksual oleh seorang pembuats nagkar, Jururawat lelaki dan ibu kepada rakannya. ketika itu beliau tidak tahu apa itu seks. Beliau amat menyayangi ibu walaupun ibunya seorang yang pasif dan turut menyayangi makciknya, Jerry yang menjadikan tempat beliau berlindung.
Tyler juga merupakan sahabat baik kepada with Oprah WinfreyWill Smith and Janet Jackson. dalam Oprah Winfrey, saya melihat oprah mengalirkan air mata bila mendengar sahabat baiknya mendedahkan zaman kanak - kanak. Ini kerana Oprah juga pernah menjalani detik hitam dalam hidupnya.
Nmaun apa yang menarik, Tyler seoranga nak yang baik, meskipun pernah didera, setelah terkenal, beliau amsih menghantar cek bulana kepada bapanya malahan bapanya duduk di rumah yang besar. Katanya, beliau telah lama memaafkan bapanya. Kisah tragis hidup Tler menjadi inspirasi rakyat Amerika

Comments

Popular posts from this blog

Tempat makan yang best

Assalamualaikum. Ada juga rakan-rakan yang tanyakan tempat makan yang best dan selalu saya pergi. Saya biasa makan di luar pun tempat makan yang biasa saya pergi tapi tak apalah saya kongsikan juga makanan yang best dan tempat makan yang best. Mungkin ada yang dah biasa pergi.

Artis menulis, Fattah Amin dan Buku

Assalamualaikum,

Berantakan juga media sosial bila isu Fattah Amin menulis buku. Ya, sesunguh itu sangat bagus dan di kagumi selepas mendengar lagunya mula berputar di corong-corong radio maka belia pria yang hebat sekali. Buku berjudul '99 Kata-Kata Fattah Amin'  dipasarkan sejak 11 Februari lalu itu mengundang kritikan dan cemuhan  ramai kerana isi kandungannya didakwa ramai sebagai tidak layak dibukukan.
Kritikan dan cemuhan buku yang di tulis oleh aktor tersebut menjadi bahan ejekan. Imej dan teks buku tersebut digantikan dengan lelaki bangla, Sultan Melaka dan Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Ahmad Maslan.  Penulis-penulis selebriti janganlah menulis buku untuk sekadar tangkap muat. Hanya beberapa patah perkataan, cukup untuk melengkapkan satu muka surat. Ya,  buku ini dibuat untuk peminat. Kalau setakat gambar-gambar swafoto dengan 'copy and paste' ayat-ayat daripada laman sosial Twitter, IG atau facebook, lebih baik tidak perlu dijual.…

Sinopsis Rindu Syurga di New York

Lily Sarah meninggalkan Malaysia mengikut ibu saudaranya, Datuk Rahmah ke New York.  Dia membesar di situ sehingga berkenalan dengan Michael Ryan yang menjadi sahabat baiknya sewaktu menuntut di Universiti. Michael Ryan sebenarnya amat meminat Islam tetapi tidak boleh memeluk agama Islam kerana ibunya, Rose Wick tidak akan mengakunya sebagai anak jika Michael Ryan meninggal agama asalnya. Hasrat itu amat digfahami oleh datuknya, Eric Turner yang pernah menjadi tentera British dan berkhidmat di Tanah Melayu. Sewaktu di Universiti, Michael Ryan selalu bertindak sebagai pelindung Lily Sarah yang menjadi mangsa  diskriminasi agama.
   Lily Sarah mengahwini Novelis terkenal, Adam Rafail yang sudah tinggalkan nilai-nilai Islam dan adat Melayu dalam hidupnya. Lily Sarah cuba untuk memperbetulkan hidup suaminya. Michael Ryan yang sebenarnya memendam perasaan cinta terhadap Lily Sarah ingin menjadi sahabat pasangan suami isteri itu.
  Perubahan hidup pasangan suami isteri itu bergolak apabila…