Skip to main content

Sinopsis CINTA YANG TERINDAHCinta pertama Lyra Soraya bersama Syafizal bukanlah seindah yang disangkakan. Cinta pertamanya itu hanyalah pertaruhan lantaran musnah bersama perasaan yang turut menghiris hatinya. Kenapa tidak? Cinta pertama ini pernah menggoyahkan persahabatannya dengan tiga rakan baik. Lyra Soraya hampir – hampir kehilangan sahabatnya sendiri. Pernikahan ayahnya dengan seorang wanita membuatkan dia kecewa bila cinta ibunya didustai oleh lelaki yang diagung – agungnya selama ini.
Pertunangan Azhan Andrew dengan pelakon terkenal, Fiera turut menghiris hati Lyra Soraya. Sedih bila lelaki itu tidak pernah menghubungi dirinya bila terpisah sejak alam kanak – kanak lagi. Tanpa disedari Fareez, rakan baik Syafizal menyintai dalam diam mahukan cinta dari Lyra Soraya meskipun Norhana menggila mahukan cinta dari Fareez.
Pertunangan Azhan Andrew dan Fiera akhirnya terlerai. Ini membenarkan Azhan Andrew cuba mendamba hati Lyra Soraya tapi sayang gadis itu telah pun dimiliki Fareez. Bagi mengubat hati yang lara Azhan Andrew cuba mahu menjadi seorang abang untuk Lyra Soraya namun perasaan cinta melebihi segala – galanya.
Cinta Lyra Soraya dan Fareez diuji dengan kehadiran Atieyah, bekas kekasih Fareez yang sanggup mahu membunuh Lyra Soraya kerana hanya mahukan cinta pertamanya semula. Lebih menyedihkan Fareez secara tiba – tiba memutuskan hubungan indah itu lalu menyepi Azhan Andrew cuba menggubati hati lara Lyra Soraya namun Lyra Soraya mahu bersama Fareez meskipun hingga ke hujung nyawa.
Bila Norhana dan Atieyah menjadi persaingannya, Lyra Soraya mula mahu mengalah bila terpadamnya cinta Fareez terhadapanya, Lyra Soraya mula rebah tapi kebangkitan cinta dari Azhan Andrew membuatkan dia harus memilih.

Comments

Popular posts from this blog

Tempat makan yang best

Assalamualaikum. Ada juga rakan-rakan yang tanyakan tempat makan yang best dan selalu saya pergi. Saya biasa makan di luar pun tempat makan yang biasa saya pergi tapi tak apalah saya kongsikan juga makanan yang best dan tempat makan yang best. Mungkin ada yang dah biasa pergi.

Artis menulis, Fattah Amin dan Buku

Assalamualaikum,

Berantakan juga media sosial bila isu Fattah Amin menulis buku. Ya, sesunguh itu sangat bagus dan di kagumi selepas mendengar lagunya mula berputar di corong-corong radio maka belia pria yang hebat sekali. Buku berjudul '99 Kata-Kata Fattah Amin'  dipasarkan sejak 11 Februari lalu itu mengundang kritikan dan cemuhan  ramai kerana isi kandungannya didakwa ramai sebagai tidak layak dibukukan.
Kritikan dan cemuhan buku yang di tulis oleh aktor tersebut menjadi bahan ejekan. Imej dan teks buku tersebut digantikan dengan lelaki bangla, Sultan Melaka dan Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Ahmad Maslan.  Penulis-penulis selebriti janganlah menulis buku untuk sekadar tangkap muat. Hanya beberapa patah perkataan, cukup untuk melengkapkan satu muka surat. Ya,  buku ini dibuat untuk peminat. Kalau setakat gambar-gambar swafoto dengan 'copy and paste' ayat-ayat daripada laman sosial Twitter, IG atau facebook, lebih baik tidak perlu dijual.…

Sinopsis Rindu Syurga di New York

Lily Sarah meninggalkan Malaysia mengikut ibu saudaranya, Datuk Rahmah ke New York.  Dia membesar di situ sehingga berkenalan dengan Michael Ryan yang menjadi sahabat baiknya sewaktu menuntut di Universiti. Michael Ryan sebenarnya amat meminat Islam tetapi tidak boleh memeluk agama Islam kerana ibunya, Rose Wick tidak akan mengakunya sebagai anak jika Michael Ryan meninggal agama asalnya. Hasrat itu amat digfahami oleh datuknya, Eric Turner yang pernah menjadi tentera British dan berkhidmat di Tanah Melayu. Sewaktu di Universiti, Michael Ryan selalu bertindak sebagai pelindung Lily Sarah yang menjadi mangsa  diskriminasi agama.
   Lily Sarah mengahwini Novelis terkenal, Adam Rafail yang sudah tinggalkan nilai-nilai Islam dan adat Melayu dalam hidupnya. Lily Sarah cuba untuk memperbetulkan hidup suaminya. Michael Ryan yang sebenarnya memendam perasaan cinta terhadap Lily Sarah ingin menjadi sahabat pasangan suami isteri itu.
  Perubahan hidup pasangan suami isteri itu bergolak apabila…