Skip to main content

Posts

Showing posts from August 14, 2013

Sinopsis CINTA YANG TERINDAH

Cinta pertama Lyra Soraya bersama Syafizal bukanlah seindah yang disangkakan. Cinta pertamanya itu hanyalah pertaruhan lantaran musnah bersama perasaan yang turut menghiris hatinya. Kenapa tidak? Cinta pertama ini pernah menggoyahkan persahabatannya dengan tiga rakan baik. Lyra Soraya hampir – hampir kehilangan sahabatnya sendiri. Pernikahan ayahnya dengan seorang wanita membuatkan dia kecewa bila cinta ibunya didustai oleh lelaki yang diagung – agungnya selama ini.
Pertunangan Azhan Andrew dengan pelakon terkenal, Fiera turut menghiris hati Lyra Soraya. Sedih bila lelaki itu tidak pernah menghubungi dirinya bila terpisah sejak alam kanak – kanak lagi. Tanpa disedari Fareez, rakan baik Syafizal menyintai dalam diam mahukan cinta dari Lyra Soraya meskipun Norhana menggila mahukan cinta dari Fareez.
Pertunangan Azhan Andrew dan Fiera akhirnya terlerai. Ini membenarkan Azhan Andrew cuba mendamba hati Lyra Soraya tapi sayang gadis itu telah pun dimiliki Fareez. Bagi mengubat hati yang lara …