Skip to main content

Mencari 'Mr Right: My George
Annie yang bercita-cita mahu menjadi Novelis mendapat berita baik bahawa buku beliau My George akan diterbitkan. Penerbit beliau Della  memberitahu beliau bahawa beliau teruja tentang kisah hubungan Annie dengan teman lelaki yang sempurna George. Malah, mereka tidak sabar untuk bertemu dengannya apabila Annie membuat penampilan pertama di Ekspo Bookseller Amerika bertemu dengan lelaki bernama George yang begitu sempurna di matanya. Annie menulis kerana mengimpikan lelaki yang sempurna seperti George dalam novelnya. Della dan Annie berbincang untuk menggunakan lelaki bernama George  untuk melariskan novel tersebut. Annie juga cuba mendekati lelaki itu agar mereka lebih rapat.
Novel ini bukan cerita benar mengenai apa yang telah berlaku, ia adalah salah satu fiksyen tentang apa Annie berharap akan berlaku. Sejak Della telah menjual novel itu sebagai memoir, dia mencadangkan mereka menyewa "George" untuk Ekspo Buku nanti agar pembaca novel My George lebih teruja.
Annie memiliki kawan lama bernama Henry, pereka Landskap yang sentiasa memberi sokongan namun tidak ebrsteuju bahawa Annie menipu pembaca dengan menggunakan George bagi melariskan novel tersebut. Henry juga rasa bimbang dan cemburu jika Henry benar-benar jatuh cinta dengan Annie.
Sehari sebelum Ekspo buku berlangsung, Annie ditemui oleh Henry dan meluahkan perasaannya. Henry berkata nama George dalam novel Annie boleh sahaja ditukar dengan namanya. Malah dia yakin hanya dia lelaki yang diperlukan oleh Annie sebenarnya.

Comments

Popular posts from this blog

Tempat makan yang best

Assalamualaikum. Ada juga rakan-rakan yang tanyakan tempat makan yang best dan selalu saya pergi. Saya biasa makan di luar pun tempat makan yang biasa saya pergi tapi tak apalah saya kongsikan juga makanan yang best dan tempat makan yang best. Mungkin ada yang dah biasa pergi.

Artis menulis, Fattah Amin dan Buku

Assalamualaikum,

Berantakan juga media sosial bila isu Fattah Amin menulis buku. Ya, sesunguh itu sangat bagus dan di kagumi selepas mendengar lagunya mula berputar di corong-corong radio maka belia pria yang hebat sekali. Buku berjudul '99 Kata-Kata Fattah Amin'  dipasarkan sejak 11 Februari lalu itu mengundang kritikan dan cemuhan  ramai kerana isi kandungannya didakwa ramai sebagai tidak layak dibukukan.
Kritikan dan cemuhan buku yang di tulis oleh aktor tersebut menjadi bahan ejekan. Imej dan teks buku tersebut digantikan dengan lelaki bangla, Sultan Melaka dan Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Ahmad Maslan.  Penulis-penulis selebriti janganlah menulis buku untuk sekadar tangkap muat. Hanya beberapa patah perkataan, cukup untuk melengkapkan satu muka surat. Ya,  buku ini dibuat untuk peminat. Kalau setakat gambar-gambar swafoto dengan 'copy and paste' ayat-ayat daripada laman sosial Twitter, IG atau facebook, lebih baik tidak perlu dijual.…

Sinopsis Rindu Syurga di New York

Lily Sarah meninggalkan Malaysia mengikut ibu saudaranya, Datuk Rahmah ke New York.  Dia membesar di situ sehingga berkenalan dengan Michael Ryan yang menjadi sahabat baiknya sewaktu menuntut di Universiti. Michael Ryan sebenarnya amat meminat Islam tetapi tidak boleh memeluk agama Islam kerana ibunya, Rose Wick tidak akan mengakunya sebagai anak jika Michael Ryan meninggal agama asalnya. Hasrat itu amat digfahami oleh datuknya, Eric Turner yang pernah menjadi tentera British dan berkhidmat di Tanah Melayu. Sewaktu di Universiti, Michael Ryan selalu bertindak sebagai pelindung Lily Sarah yang menjadi mangsa  diskriminasi agama.
   Lily Sarah mengahwini Novelis terkenal, Adam Rafail yang sudah tinggalkan nilai-nilai Islam dan adat Melayu dalam hidupnya. Lily Sarah cuba untuk memperbetulkan hidup suaminya. Michael Ryan yang sebenarnya memendam perasaan cinta terhadap Lily Sarah ingin menjadi sahabat pasangan suami isteri itu.
  Perubahan hidup pasangan suami isteri itu bergolak apabila…